facebook twitter Istagram
Nabi Avcı dan Osmanlıca açıklaması
Nabi Avcı dan Osmanlıca açıklaması
Osmanlıca dersi tartışmalarına değinen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, isimlerini verdiği bazı yazarlara ait kitapların okunmasını istedi.
09 Aralık 2014 , Salı
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, gazetelere açıklamalarda bulundu.

Osmanlıca dersi konusuna değinen Bakan Avcı, tartışmadan önce okuma listesi oluşturulmasını istedi.

Konunun daha önce de gündeme geldiğini hatırlatan Avcı, "Önce ortak bir dil oluşturulmalı. Eller aya biz yaya, ortaçağ karanlığı gibi klişelerden, öngargılardan uzak bir tartışma yapılmalı" diye konuştu.

Bakan Nabi Avcı, şöyle konuştu:

"Bu konudaki eleştirileri sağlıklı bir zeminde yapmak için ortak bir dil oluşturmamız lazım. Osmanlıca meselesi şurayla başlayan bir tartışma konusu değil. Ortak bir referans çerçevesi oluşturulması lazım.

Bu konuda tartışmak isteyen siyasetçilerimiz, gazetecilerimiz, yazarlarımız, birçoğu yapmıştır ama yapmayanlar için söylüyorum, bir ön okuma yapalım. Peyami Safa''nın Doğu Batı Sentezi ni okuyalım. Attila İlhan''ın Hangi Batı''sını, Mümtaz Turan''n Maarif Davamız''ı, Cemil Meriç''in Bu Ülkesi''ni, Sevket Süreyya Aydemir''in Suyu Arayan Adamı''nı okusunlar.

Yazarlar

Çok Okunanlar Haberler

    Bugün çok okunan haber yok.
    Bu hafta çok okunan haber yok.
    Bu ay çok okunan haber yok.
Copyright © 2012 - 2024 Ülke Haber - Haberiniz olsun | Tüm hakları saklıdır Site içeriğindeki hiç bir materyal izinsiz yayınlanamaz.
Tasarım ve Yazılım: Web Tasarım
ayder yaylası