facebook twitter Istagram
Yeni Tüketici Kanunu bugün başladı
Yeni Tüketici Kanunu bugün başladı
Abonelik sözleşmelerinden tüketici kredilerine, maketten konut satışından yanıltıcı ilan ve reklamlara kadar pek çok düzenlemeyi içeren yeni Tüketici Kanunu, tüm yönetmenlikleri ve düzenlemeleriyle ha
28 Kasım 2014 , Cuma
Yeni Tüketici Kanunu, 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girmesine rağmen, yönetmeliklerde düzenlemeler yapılmasını 6 ay süreye bağlamıştı. İşte bugün 28 Kasım itibariyle 6 aylık süre sona erdi ve Tüketici Kanunu, tüm yönetmenlikleri ve düzenlemeleriyle hayatımıza girdi. 

Yeni düzenlemelerin en dikkat çekici maddeleri arasında satın alınan ayıplı mal ve hizmetlerdeki hak arama süresinin bir aydan 6 aya çıkarılmasının yer aldığını belirten Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, “Buna göre üründe 6 ay zarfında herhangi bir ayıp ortaya çıkarması durumunda tüketici onarımı kabul etmek zorunda olmadan, parasını geri isteyebilecek ya da yeni bir mal talep edebilecek. Tercih tüketiciye bırakıldı. 

Ayrıca kapıdan satış, mesafeli sözleşmeler ve devren tatil gibi çok sayıda şikayet aldığımız konularda da sözleşmenin imzasından itibaren cayma süresi 14 güne çıkarıldı yani tüketici 14 gün süre zarfında herhangi bir cezai şart ödemeden cayma hakkını kullanabilecek” dedi.

Yazarlar

Çok Okunanlar Haberler

    Bugün çok okunan haber yok.
    Bu hafta çok okunan haber yok.
    Bu ay çok okunan haber yok.
Copyright © 2012 - 2024 Ülke Haber - Haberiniz olsun | Tüm hakları saklıdır Site içeriğindeki hiç bir materyal izinsiz yayınlanamaz.
Tasarım ve Yazılım: Web Tasarım
ayder yaylası