facebook twitter Istagram
Aleviler'den IŞİD'e karşı beyaz bayraklı eylem
Aleviler'den IŞİD'e karşı beyaz bayraklı eylem
Alevi derneklerinin çağrısıyla başkentte düzenlenen mitingde, IŞİD saldırıları ile eğitimde hak ihlalleri protesto edildi.
13 Ekim 2014 , Pazartesi
Alevi derneklerinin organize ettiği ve sivil toplum kuruluşlarının da aralarında bulunduğu kalabalık, IŞİD saldırıları ve eğitimde hak ihlallerine tepki göstermek amacıyla Sıhhiye Meydanı'nda toplandı.

Zorunlu din dersi ve eğitimde hak ihlallerine tepki için 15 Eylül'den itibaren 16 Alevi dergahından Ankara'ya yürüyenlerin de katıldığı mitingde kalabalık, beyaz bayraklar taşıyarak barış taleplerini gösterdi, pankart açıp, sloganlar attı.

IŞİD'İN SİYAH BAYRAĞINA BEYAZ BAYRAKLA KARŞILIK
IŞİD'in yaptığı katliamlara tepki sloganlarının atıldığı eylemde, Aleviler IŞİD'in siyah bayrağına karşı barışı simgeleyen beyaz bayraklarla yürüdü, pankart açıp sloganlar attı.

IŞİD'E KARŞI DİRENENLERİN YANINDAYIZ
Avrupa Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Turgut Öken de sonradan misafir olarak gittikleri Avrupa'da inançlarını özgürce yaşarken, Aleviliğin doğduğu topraklarda asimilasyona maruz kaldıklarını öne sürdü. Öken, Avrupa'da dileyenlerin çocuklarına Alevilikle ilgili eğitim verildiğini ancak Türkiye'de Alevi çocuklara zulmedildiğini iddia etti. Öken, Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı direnenlerin yanında olduklarını da söyledi.

Yazarlar

Çok Okunanlar Haberler

    Bugün çok okunan haber yok.
    Bu hafta çok okunan haber yok.
    Bu ay çok okunan haber yok.
Copyright © 2012 - 2024 Ülke Haber - Haberiniz olsun | Tüm hakları saklıdır Site içeriğindeki hiç bir materyal izinsiz yayınlanamaz.
Tasarım ve Yazılım: Web Tasarım
ayder yaylası