facebook twitter Istagram
MÜSİAD'tan IŞİD mesajı
MÜSİAD'tan IŞİD mesajı
Sağduyu çağrısı yapan MÜSİAD Başkanı, IŞİD'in bitirilmesi gerektiğini söyledi.
12 Ekim 2014 , Pazar
MÜSİAD Paris'in gala programı gerçekleştirildi. Gala programında konuşan MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, "Terörün, anlamı barış olan bir dinin ismi ile anılmasını kabul etmemiz mümkün değildir, terör, hangi din, ideoloji ve felsefe, kurum veya devletten gelirse gelsin, yanlıştır, yok edilmelidir" dedi.

"BUNU KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"

Olpak, IŞİD ve benzeri örgütlerin çok ciddi bir sorun olarak büyümekte olduğunu ifade etti.

Terörün, anlamı barış olan bir dinin ismi ile anılmasını kabul edemeyeceklerini belirten Olpak, "Terör, hangi din, ideoloji ve felsefe, kurum veya devletten gelirse gelsin, yanlıştır, yok edilmelidir. Ülkemiz, maalesef terörden büyük zararlar görmüş ağır bedeller ödemiş olduğu halde, son günlerde Türkiye'nin terörist unsurlar ile yan yana getirilme çabası da, çok büyük bir yanlıştır, kabul edilemez. Meclisimizin çıkarttığı tezkere kararı doğrudur, yapılacak harekâtı destekliyoruz. Ancak çok dikkatli olunması gerektiğini ve tek bir Mehmetçiğimizin kılına zarar gelmeden sürecin yürümesi gerektiği, herşeye rağmen diplomasi imkânların kullanılmasının altını bir kez daha çiziyorum" ifadelerini kullandı.

“SAĞDUYU ÇAĞRISI YAPTI”

Olpak, Kobani'nin işgal edilmesini bahane ederek başta Doğu ve Güneydoğu illeri ve Türkiye'nin farklı il ve ilçelerinde can ve mal kayıplarına neden olan çatışmaların aktörlerinin büyük bir yanlışın içinde olduğunu belirtti.

Büyük barış projesi olan çözüm sürecinin arifesinde gerçekleşen bu provokasyonlara dikkat çeken Olpak sağduyu çağrısı yaptı.

Şiddet ve terör yıllarca ülkemizin her yurttaşına doğrudan ve dolaylı olarak büyük bedeller ödettiğini belirten Nail Olpak, "Sokak eylemlerini başlatanlar bilmeliler ki, en başta kendi gelecekleri olmak üzere tüm ülkenin geleceğiyle oynuyorlar. Çözüm sürecinin tamamlanması noktasında kararlı olan hükümetimize destek olan kamuoyu sağduyu ve iyi niyetlerini hiçbir zaman kaybetmemelidirler" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE 2023 HEDEFLERİNE EN BAŞARILI ŞEKİLDE VARACAKTIR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar ise dünyanın yaşanan son krizden çok ciddi olarak etkilendiğini vurgulayarak, " Ama tüm bunlara rağmen hem işsizlik oranımız hem büyüme oranımız hem kontrol altında tutulan enflasyon oranımız çok şükür gelişmiş ülkelerin en azından gerisinde kalmadı, bu göstergelerimiz onların önlerine geçti. İnşallah Türkiye önüne koyduğu 2023 hedeflerine en başarılı şekilde varacaktır" ifadelerini kullandı.
Yazarlar

Çok Okunanlar Haberler

    Bugün çok okunan haber yok.
    Bu hafta çok okunan haber yok.
    Bu ay çok okunan haber yok.
Copyright © 2012 - 2024 Ülke Haber - Haberiniz olsun | Tüm hakları saklıdır Site içeriğindeki hiç bir materyal izinsiz yayınlanamaz.
Tasarım ve Yazılım: Web Tasarım
ayder yaylası