facebook twitter Istagram
Amerika'dan IŞİD'e ağır darbe
Amerika'dan IŞİD'e ağır darbe
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), dün koalisyon güçlerinin, Suriye ve Irakta terör örgütü IŞİD hedeflerine 9 yeni hava saldırısı daha düzenlediğini açıkladı.
13 Ekim 2014 , Pazartesi
IŞİD'İN SİLAHLARI SUSTURULDU
Patlayan bombaların etkisi Suruç'ta da hissedilirken IŞİD gün boyu sessizliğe büründü. CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, ABD ordusu ve ortak ulusların güçlerinin dün IŞİD'in Suriye'deki hedeflerine, bombardıman ve savaş uçaklarıyla 4, yine dün Irak'taki hedeflere de saldırı uçağı ve insansız hava araçlarıyla 5 saldırı düzenlediği belirtildi.

KOBANİ'DE 3 SALDIRI
Suriye'de Rakka'nın kuzeybatısındaki saldırıda IŞİD'in kullandığı silahlı araç yerleşkesinin imha edildiği bildirildi. Kobani (Ayn el-Arap) kentindeki 3 saldırıda ise örgütün bir muharebe mevzisinin ve konaklama alanının yok edildiği kaydedildi.

YPG İLK KEZ SALDIRIYA GEÇEBİLDİ
IŞİD saldırıları başladığı günden beri ilk kez savunma pozisyonundan saldırıya geçtiklerini söyleyen Kobani Dışişleri Bakanı İbrahim Kürdo, ‘‘Bu sabah yapılan hava bombardımanı IŞİD'e büyük hasar verdi. Hem cephaneleri ve ağır silahları vuruldu, hem de çok kayıp verdiler. Biz de bugün itibariyle saldırıya geçtik" şeklinde konuştu.

Yazarlar

Çok Okunanlar Haberler

    Bugün çok okunan haber yok.
    Bu hafta çok okunan haber yok.
    Bu ay çok okunan haber yok.
Copyright © 2012 - 2024 Ülke Haber - Haberiniz olsun | Tüm hakları saklıdır Site içeriğindeki hiç bir materyal izinsiz yayınlanamaz.
Tasarım ve Yazılım: Web Tasarım
ayder yaylası