facebook twitter Istagram
Cumhurbaşkanı: ASEAN üyesi olmak için hazırız
Cumhurbaşkanı: ASEAN üyesi olmak için hazırız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Endonezya'da yaptığı açıklamada: "ASEAN (Güneydoğu Asya Uluslar Birliği) üyesi olmak için hazır olduğumuzu ifade etmek istiy
31 Temmuz 2015 , Cuma
Endonezya Istana Merdeka Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Devlet başkanı Joko Widodo ikili görüşmelerinin ardından ortak bir basın açıklaması yaptı. 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine :"Şırnak'ta şehit edilen 1 subay 3 askerimize, Diyarbakır'da 1 polisimize, Kars'ta demiryolu işçimize, Adana Pozantı'da şehit edilen 2 polisimize Allahtan rahmet diliyorum" diyerek başladı. 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Devletbaşkanı ile geleceğe yönelik, ekonomik, siyasi ve ticari alanlarda her seviyedeki temasların daha da yoğunlaştırılması konusunda görüş birliğine vardıklarını ifade ederek : "Dinamik ve güçlü ekonomileri olan iki ülkenin bu alanlarda iş birliği yapması gerektiğine inanıyorum" dedi. 
 
"Karşılıklı fayda temelinde yani kazan kazan suretinde ekonomik ilişkilerini sürdürmesi çok şey getirecektir, bu anlamda yarınki iş forumunu önemsiyorum" diyen Erdoğan bu konuda gelecekle ilgili planlamalar yaptıklarını ifade etti. 
 
Türkiye'nin G20 zirvesine ev sahipliği yapacağını ifade eden Cumhurbaşkanı: "Endonezya ile Türkiye G20 üyesi ülkedir bunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor" dedi.
Yazarlar

Çok Okunanlar Haberler

    Bugün çok okunan haber yok.
    Bu hafta çok okunan haber yok.
    Bu ay çok okunan haber yok.
Copyright © 2012 - 2024 Ülke Haber - Haberiniz olsun | Tüm hakları saklıdır Site içeriğindeki hiç bir materyal izinsiz yayınlanamaz.
Tasarım ve Yazılım: Web Tasarım
ayder yaylası