facebook twitter Istagram
Türkiye'nin NATO'dan çıkarılması söz konusu değil
Türkiye'nin NATO'dan çıkarılması söz konusu değil
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye'nin birlikten çıkarılmasının kesinlikle söz konusu olmadığını söyledi.
11 Ekim 2019 , Cuma
Stoltenberg, bu görüşmelerin odağında NATO-Türkiye ilişkileri ve Suriye'nin kuzeyine yönelik düzenlenen Barış Pınarı Harekatı'nın bulunduğunu söyledi. 

"Türkiye terörle mücadelede her zaman en ön saflarda olmuştur ve terörden en fazla zarar gören müttefikimizdir. Ve milyonlarca sığınmacıya ev sahipliği yapıyorsunuz. NATO'daki birçok ülkeden daha çok sığınmacıya ev sahipliği yapıyorsunuz. Türkiye'nin Güney sınırında gerçekten çok önemli endişeleri var ve bir yandan Türkiye'nin ölçülü davranacağına güveniyorum" diyen Stoltenberg, şöyle devam etti:

"Aynı şekilde tabii ki birçok başkentteki endişeleri de kendilerine ilettim. Burada gerginliğin artırılmaması ve durumun istikrarsızlaştırılmaması yönündeki endişeleri anlattım. Önemli görüşmelerimiz oldu."

'NATO MÜTTEFİKLERİ İLE TÜRKİYE ARASINDA SURİYE'NİN KUZEYİ KONUSUNDA BİR FİKİR AYRILIĞI OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ'

NATO müttefikleri ile Türkiye arasında, Suriye'nin kuzeyi konusunda bir fikir ayrılığı olduğunu belirten Stoltenberg, devamla "Tabii ki şunu da unutmamak gerekiyor. Ortak bir düşmanımız var ve bunun adı IŞİD'dir. Ve tüm NATO müttefikinin katıldığı, IŞİD'e karşı uluslararası ittifak çok büyük bir başarı sağladı. Milyonlarca kişi kurtarıldı. IŞİD'in elindeki topraklar kurtarıldı. Ve buradaki kazanımlarımızı tehlikeye atmamamız gerekiyor" ifadesini kullandı.
Yazarlar

Çok Okunanlar Haberler

    Bugün çok okunan haber yok.
    Bu hafta çok okunan haber yok.
    Bu ay çok okunan haber yok.
Copyright © 2012 - 2024 Ülke Haber - Haberiniz olsun | Tüm hakları saklıdır Site içeriğindeki hiç bir materyal izinsiz yayınlanamaz.
Tasarım ve Yazılım: Web Tasarım
ayder yaylası