facebook twitter Istagram
Dev projede büyük gün
Dev projede büyük gün
Azeri gazını Avrupa'ya taşıyacak TANAP'ın Türkiye'deki ilk borusu bugün Kars'ta toprağa indirecek.
17 Mart 2015 , Salı
Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak TANAP’ın temeli bugün Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in katılımıyla Kars’ta atılıyor. İlk boru bugün yer altına indiriliyor.Yenişafak'ın haberine göre Türkiye-Gürcistan sınırı olan Türkgözü girecek gaz Kars’ın Selim ilçesinden başlayacak boru hattı ile Edirne’nin İpsala ilçesinden Yunanistan’a geçecek.

Türkiye, Şah Deniz-2 sahasından çıkarılacak doğal gazı taşıyacak olan boru hattıyla Şah Deniz-2 projesinin üretim tarafının yanı sıra iletim tarafında da önemli bir oyuncu olarak küresel enerji jeopolitiğindeki yerini güçlendirmiş olacak. Türkiye’nin son 10 yılda 45 milyar metreküp seviyesi ile 10 yıl önceye göre 3 kat artış yaptığına işaret edilirken, 12 milyar dolarlık yatırımla gerçekleşecek olan TANAP’ın kritik önemde olduğu belirtiliyor.

2018’DE %15 AZERİ GAZI ALACAĞIZ
Yazarlar

Çok Okunanlar Haberler

    Bugün çok okunan haber yok.
    Bu hafta çok okunan haber yok.
    Bu ay çok okunan haber yok.
Copyright © 2012 - 2024 Ülke Haber - Haberiniz olsun | Tüm hakları saklıdır Site içeriğindeki hiç bir materyal izinsiz yayınlanamaz.
Tasarım ve Yazılım: Web Tasarım
ayder yaylası