facebook twitter Istagram
Yerli Otomobil için Babayiğitler açıklandı
Yerli Otomobil için Babayiğitler açıklandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan %100 Yerli otomobil projesini üstlenen beş firmayı Babayiğitleri açıkladı.
02 Kasım 2017 , Perşembe
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan %100 Yerli otomobil için Babayiğitleri açıkladı. Söz konusu grubu oluşturan firmalar, imzaları atmak üzere Ankara Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde buluştu.

Merhum Muhammed Ali, hayal gücü olmayan insanın kanatları yoktur diyor. Tasarımı, mühendisliği, pazarlaması Türk bir otomobile hayalimiz vardı.

Cumhurbaşkanımız; üretilecek olan ilk otomobilin talibi benim,  2019 prototipini hazırlanacak ve 2021 yılında ticari olarak satışa sunulacaktır.

Girişim Grubumuz'dan beklentimiz, en geç 2018'in sonunda prototipin tamamlanması ve 2021'de satışa sunulmasıdır. En küçük bir gecikme istemiyoruz. Engellerde bizzat yanınızda olacağım. Gerekiyorsa sırf bu proje için cumhurbaşkanlığında da bir ekip görevlendireceğim.Madem ki bu babayiğit arkadaşlarımız çıkıp ellerini taşın altına soktular, bize de onlara gereken her yerde omuz vermek, destek vermek düşer.

Üretilecek olan otomobillerin geleceğinde ihtiyaçlarını karşılayacağından şüphe duymuyoruz.  Türkiye'de otomobil yapacak mühendis de var, işçi de var, teknisyen de var, babayiğit de var.

Türkiye'nin Yerli Otomobili yapacak olan Babayiğitler, Anadolu Gurubu, BMC Gurubu, Kıraça Holding, Turkcell, Zorlu Holding  olarak açıklanmıştır.






Yazarlar

Çok Okunanlar Haberler

    Bugün çok okunan haber yok.
    Bu hafta çok okunan haber yok.
    Bu ay çok okunan haber yok.
Copyright © 2012 - 2024 Ülke Haber - Haberiniz olsun | Tüm hakları saklıdır Site içeriğindeki hiç bir materyal izinsiz yayınlanamaz.
Tasarım ve Yazılım: Web Tasarım
ayder yaylası