facebook twitter Istagram
E-Devlet de sefer görev emri nasıl sorgulanır
E-Devlet de sefer görev emri nasıl sorgulanır
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş il kongresinde yaptığı konuşmada partililerin “Bizi Afrin’e götür” sloganı üzerine “Sefer görev emri olanlar göreve hazır olsun, ama şu anda ihtiyaç y
24 Şubat 2018 , Cumartesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş''ta yaptığı konuşmasında sefer görev emrinden bahsetti. Bu demecin ardından bir çok vatandaşlar sefer görev emrinin detaylarını araştırmaya başladı. Peki sefer görev emri nasıl sorgulanır? İşte sefer görev emri ile ilgili merak edilen tüm detaylar.

Sefer görev emri nedir?
Bu emir kapsamında askerliğini yapan ve tezkeresini alan vatandaşların bir süre sonra oluşan askeri ihtiyaç nedeniyle yeniden askere alınması mümkün oluyor. Savunma Bakanlığı savaş ve diğer ihtiyaçlar halinde askere alınacak vatandaşların sefer görev emrinde, hangi birliğe katılacaklarını da düzenli olarak bildiriyor.

Sefer görev emrim var mı, nereden öğrenebilirim?
En yakın Askerlik Şubesi başkanlığına bizzat müracaat ederek veya PTT şubelerinden alınabilen e-Devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr internet adresinden de öğrenilebiliyor. Bu emrin sorgulanabileceği adres şöyle: https://www.turkiye.gov.tr/personel-sefer-gorev-emri-sorgulama
Sorgulama sonucu sefer görev emri çıkan vatandaşlara, Savunma Bakanlığı''nın sitesindeki şu sorularla da ek bilgi veriliyor:

Hastayım ve sefer görev emrim var ne yapmam gerekir?
En yakın Askerlik Şubesi başkanlığına başvurarak hastalığınızı beyan etmeniz halinde, Sağlık Bakanlığınca belirlenen en yakın yetkili Sağlık Kurullarına sevkiniz yapılacaktır. Sağlık Kurullarınca yapılan muayene sonucunda "Yedek Subay/Astsubaylar için TSK''da Görev Yapamaz" ve Yedek Uzman Jandarma/Erbaş ile Erbaş ve Erler için "Askerliğe Elverişli Değildir", "Barışta ve Savaşta Sürekli Olarak Askerliğe Elverişli Değildir", "Hazarda ve Seferde Görev Yapamaz" raporu almanız halinde SGE''niz iptal edilecektir.
Yazarlar

Çok Okunanlar Haberler

    Bugün çok okunan haber yok.
    Bu hafta çok okunan haber yok.
    Bu ay çok okunan haber yok.
Copyright © 2012 - 2024 Ülke Haber - Haberiniz olsun | Tüm hakları saklıdır Site içeriğindeki hiç bir materyal izinsiz yayınlanamaz.
Tasarım ve Yazılım: Web Tasarım
ayder yaylası