facebook twitter Istagram
Genelkurmay Başkanından flaş PKK açıklaması
Genelkurmay Başkanından  flaş PKK açıklaması
Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, IŞİD ve PYD arasında devam eden çatışmaları yorumladı.
25 Mart 2015 , Çarşamba
Suriye'deki ortamın, PYD-PKK'nın terör örgütü kimliğinden ziyade IŞİD ile savaşan meşru bir güç olarak görülmesine yol açtığını söyleyen Genelkurmay Başkanı, sınır güvenliği için merkezi bir komutanlık kurulacağını da açıkladı. "İyimser öngörüde bulunmak güç" diyen Orgeneral Özel, bölgede Türkiye için savaş riskine işaret etti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Türkiye'nin yakın coğrafyasındaki risk ve tehditlere ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulundu. Suriye'de ortaya çıkan terör örgütleri ve Türkiye'ye etkileri hakkında tespitlerini paylaşan Orgeneral Özel, Savunma ve Havacılık Dergisi'ne röportaj verdi.

Genelkurmay Başkanı bölgedeki savaş riskine dikkat çekerek, "Ekonomik çıkarlarda yaşanacak çatışmalar, kutuplaşmalar ve azalan kaynaklar için sürdürülen mücadeleler değerlendirildiğinde, bulunduğumuz coğrafyada konvansiyonel bir harbin yaşanma riskinin henüz ortadan kalkmadığını söylemek yanlış olmayacaktır." dedi.
Yazarlar

Çok Okunanlar Haberler

    Bugün çok okunan haber yok.
    Bu hafta çok okunan haber yok.
    Bu ay çok okunan haber yok.
Copyright © 2012 - 2024 Ülke Haber - Haberiniz olsun | Tüm hakları saklıdır Site içeriğindeki hiç bir materyal izinsiz yayınlanamaz.
Tasarım ve Yazılım: Web Tasarım
ayder yaylası