facebook twitter Istagram
Paralelin HSYK adayı Ayşe ‘abla’ çarpıttı
Paralelin HSYK adayı Ayşe ‘abla’ çarpıttı
Adalet Akamedisi’nin hafızasını sildiği ortaya çıkan HSYK adayı Gül, kendini savunurken sapla samanı karıştırdı. Gül, STAR’ın haberindeki olaylarla hiç ilgisi olmayan şeylerle kendini aklamaya ç
11 Ekim 2014 , Cumartesi
HSYK adayı Ayşe Neşe Gül, Türkiye Adalet Akademisi Eğitim Merkezi Müdürlüğü görevinden alındıktan sonra, avukatlık mesleğinden hakim ve savcılığa geçen hakim ve savcıların eğitim programlarının silinmesi hakkında gerçeğe aykırı açıklama yaptı. Gül, eğitim programının yönetim kurulu tarafından onaylandığını ve arşive alındığını, yeni yönetimin arşive bakması halinde bunu görebileceğini söyledi. Ders programı silindiği halde, Ayşe Neşe Gül’ün yönetim kurulu tarafından hazırlanan müfredat üzerinden çarpıtma yapması dikkat çekti.

Arşivden bulabilirsiniz!

Hakim adayı Didem Yaylalı’nın, HSYK tarafından mesleğe kabul edilmemesini sağlayan disiplin soruşturmasını başlatmak ve Adalet Akademesi’nin ders programını silmekle itham edilen Ayşe Neşe Gül, gerçeğe aykırı beyanlarıyla yeniden gündeme geldi. Star Gazetesi’nde “Ayşe Abla Yakalandı” başlığıyla verilen habere Gül, adalet.org sitesi üzerinden açıklama yaptı. Gül açıklamasında, ders programlarının yönetim kurulunun onayına sunulduğunu, kurumun arşivine alındığını hatta 5 yıl geriye dönük olarak tüm programların arşivde olduğunu belirterek, “Şuanda bu konuda bilgi almak isteyen ilgililer 5 yıl geriye dönük tüm programlara arşivden ulaşılabilecek durumdadırlar” dedi.

Sapla samanı karıştırdı

Oysa durumun Ayşe Neşe Gül’ün ifade ettiğinin tam tersi olduğu tutulan tutanakla da tescillendi. Edinilen bilgiye göre Gül, habere konu edilen silme işlemi “ders programı” olduğu halde, yönetim kurulu tarafından onaylanan “müfredat”ı ders programı gibi hedef kitlesine sunmaya kalktı. Müfredatlar yönetim kurulu tarafından onaylanıyor ve arşive de konuluyor. Ancak ders programları sadece Eğitim Dairesi tarafından hazırlanıyor. İkisi birbirinden tamamen farklı. Müfredat, hangi derslerin, hangi hocalar tarafından verileceğini belirliyor, çerçeveyi çiziyor.

Bilgisayarda yok, paylaşılmadı

Ders programı ise 1.5-3-4 aylık olarak hazırlanıyor. Müfredatla çerçevesi çizilen derslerin hangi gün, hangi saat, kimler tarafından verileceğini düzenliyor. Öğrencilerin derslerin ne kadarını gördüğü, geriye alacakları ne kadar ders saati olduğunu belirliyor. Ayrıca ders programı, bir yazılım olmadığı için, bilgisayar ortamında ve fiziki ortamda bulunması gerekiyor. Ayşe Neşe Gül ve ekibinin hazırladığı ders programı ise 3 aylık bir periyodu içeriyordu. O dönem bunun daha 2 aylık bir süresi daha kalmıştı. Ayşe Neşe Gül, Arşivde olmayan, fiziki ortamda da hiç kimseyle paylaşılmayan, bilgisayarlardan da silinen program hakkında kamuoyuna yanıltıcı bilgi verdi. 
Yazarlar

Çok Okunanlar Haberler

    Bugün çok okunan haber yok.
    Bu hafta çok okunan haber yok.
    Bu ay çok okunan haber yok.
Copyright © 2012 - 2024 Ülke Haber - Haberiniz olsun | Tüm hakları saklıdır Site içeriğindeki hiç bir materyal izinsiz yayınlanamaz.
Tasarım ve Yazılım: Web Tasarım
ayder yaylası