facebook twitter Istagram
TCG Büyükada için klip hazırlandı
TCG Büyükada için klip hazırlandı
TCG Büyükada için klip hazırlandı
13 Kasım 2014 , Perşembe
Milli gemi TCG Büyükada için hazırlanan klipler, Türkiyenin ev sahipliğinde NATO, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İngiltere ve Pakistan Deniz Kuvvetleri unsurları ile Türkiyeden Deniz, Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarının katılımıyla 6 -14 Kasım 2014 tarihleri arasında Doğu Akdenizde gerçekleştirilen Mavi Balina- 14 Fiili Deniz Davet Tatbikatında basına da izletildi. TCG Büyükada Savaş Harekat Subayı Yüzbaşı Mükerrem Demirci kliple ilgili detaylı bilgi verdi.

"Saros Körfezi içinde yaptığımız bir atışın klibini çektik. Belirlenmiş iki hedeften sağdakine 76 milimetrelik topla atış yaptık. Bu topa kumanda eden sistem bizim yerli mühendislerimizin yazdığı Milli Top Atış Kontrol Sistemi ile gerçekleştirildi. Açıkçası ilk atıştan sonra hepimizin gözleri doldu ve bunu yapan mühendislerimizi şükranla andık. Bu arada hedefi vurmak kadar traklamak (kurulum) da önemli. Trak sistemi, Aselsan tarafından geliştirildi. Hedef havadan çekimlerle belirlendikten sonra bu görüntülere göre atılan ilk mermiyle hedefte en küçük sapma olmadan vurmak kadar bizi mutlu eden başka şey olamaz. Ayrıca su üstü atışında 8 kilometreden daha uzak bir menzilde vurulacak yerin bir gemi olduğunu düşünecek olursak, o kadar mesafeden üç boyutlu olan bir unsuru vurmak çok ciddi bir başarıdır. Her iki atışta da hedefleri hiç sapmasız olarak ilk atışlarımızda vurduk. Bu çektiklerimizi yabancı heyetlere de gururla gösteriyoruz. O nedenle klipteki terimleri İngilizce yazdık."

Yazarlar

Çok Okunanlar Haberler

    Bugün çok okunan haber yok.
    Bu hafta çok okunan haber yok.
    Bu ay çok okunan haber yok.
Copyright © 2012 - 2024 Ülke Haber - Haberiniz olsun | Tüm hakları saklıdır Site içeriğindeki hiç bir materyal izinsiz yayınlanamaz.
Tasarım ve Yazılım: Web Tasarım
ayder yaylası